Cukor nélküli almás tejberizs

2017-01-19

Bár alapvetően azt hiszem, édesszájú vagyok, mégis néha úgy gondolom, kell néhány hónap szünetet tartanom, amikor nem eszem édességet. Se csokit, se cukrot, se sütit, se nápolyit, se kekszet, se édes péksüteményt semmilyen ezekhez hasonlót. Azonban mivel szeretem az édességet és nem önmagam kínzása az elsődleges célom, ezért muszáj kiskapukat találnom.

A következő recept kiadós és olcsó, mivel kevés hozzávalót igényel, ráadásul ezek egyáltalán nem speciálisak, hanem minden háztartásban előfordulnak. Nem is csigázom tovább a kedélyeket - hiszen már a címből amúgy is kiderültek a hozzávalók - jöjjön a recept:

Hozzávalók:

10 dkg rizs

2 dl víz

4 dl tej

1 alma

fahéj ízlés szerint

 

Mindent ugyanúgy csinálok, mintha normál tejberizst készítenék. A rizst odateszem főni a vízben. Amikor elfőtte a vizet, tejet öntök rá, szórok bele fahéjat (jó sokat, mert szeretem), és azzal főzöm tovább folyamatos kevergetés mellett. (könnyen leéghet.) Amikor már nagyjából beszívta a tejet magába és megpuhult a rizs, reszelek rá 1 almát. (Emiatt lesz enyhén édes, de persze közel sem annyira, mintha cukorral készült volna.) Összekeverem az almát a rizzsel és kész is. Jó étvágyat!