Hogyan készítsünk könnyen körömlakkal almás derest (lovat)?

2017-11-08

Bármilyen hihetetlenül is hangzik 3 kellékből és minimális kézügyességgel elkészíthető a kis jóindulattal akár almás deresnek is nevezhető teremtmény. Kell hozzá egy ló sablon körvonala (internetről letölthető) egy fehér körömlakk és a fekete crack effect körömlakk. Az egésznek a lényege a crack hatás lesz, ami azt jelenti, hogy ez a fajta körömlakk, repedezve szárad meg. (kicsit a márvány erezetére hasonlít, de a tárgyak „antikabbá” tételére is szokták használni). Ne használjunk egy ecsetvonáshoz túl sok körömlakkot egyszerre, mert minél több a körömlakk, annál kevésbé látható a repedezés. Bátra húzzuk le a felesleges lakkot a körömlakkos üveg peremén.

 

  1. Első lépésként a ló sablont lefestjük fehér körömlakkal. Ahol nem akarjuk, hogy repedezett, csíkozott legyen, ott szabadon hagyjuk a papírt. (orr) A zebrának nem nagyon sörényfarka van, hanem vékony és csíkos, így a körvonalat alakítsuk át, hogy vékonyabb farkat kapjunk.
  2. Száradás után a fekete crack effect körömlakkal festjük le függőleges csíkokat húzva a rajzra.
  3. Kifestjük a farkát és a sörényét feketére ugyanezzel a körömlakkal. (ha nincs alatta másik körömlakk, a papír beszívja, így nem fog repedezettre száradni.
  4. Megvárjuk, míg megszárad és kész. :)