A félig tigris, félig párduc macska

2017-02-22

Azt gondolnád, hogy valaki játszott a festékkel, vagy a photoshoppal trükközött egy kicsit. Azonban a Vénusz névre hallgató cica ténylegesen létezik. Az ötéves nőstény macska arcának egyik fele fekete, másik fele narancssárga cirmos. Még a szemei is különbözőek. A fekete oldalon zöld szeme van, a narancssárga oldalán pedig kék. Vénusz népszerű sztárja az internetnek. Van saját Facebook oldala is.

Még a National Geographic magazinban is feltűnt és több tévé adásban is szerepelt. Észak-Karolinában élt egy tejgazdaságban kóbor macskaként, míg mostani gazdái Christina és Chris rá nem találtak. Első látásra beleszerettek, mert Vénusz két korábbi macskájukra emlékeztette őket.

Vénusz gazdái elmondták, hogy az emberek gyakran azzal vádolják meg őket, hogy befestették a macska arcát, de a valóság az, hogy ő tényleg így született. Elképesztő, hogy mennyire határozottan elkülönül arcának két fele.

A macskák genetikáját tanulmányozó tudósoknak különböző elképzelései vannak arról, hogy Vénusz minek köszönheti ezt az egyedülálló kinézetét. Egyesek szerint két különböző embrió találkozott még a méhben, mások szerint egy rendellenes genetikai kombináció létrejötte következtében fejlődött így.

Akárhogy is, a gazdái imádják Vénuszt. Emellett pedig motivációs útmutatásként használják a képeit arra, hogy szeressük és fogadjuk el a másikat és önmagunkat különbözőségeink ellenére.

forrás: Dailymail