Spongyabob 7 példaértékű tulajdonsága, amire nem gondoltál volna!

2017-01-16

Spongyabobot hajlamosak vagyunk mi, felnőttek bárgyúnak, idétlennek, bosszantónak titulálni, pedig ha jobban megszemléljük ezt a picit butácska sárga szivacsot, elég sok pozitív tulajdonságot találhatunk benne. Lássuk, mik ezek:

Türelmes

Gyógypedagógusok és pedagógusok egyaránt példát vehetnének abból az epizódból, mikor Patrikot próbálta megtanítani egy kupakot letekerni. Aprólékosan, érhetően magyaráz, nem szid le, amikor nem sikerül, bátorít, biztat. Sok ilyen tanár kellene az iskolákba is.

Lelkes, vidám

Szinte mindennek örül. Mindig. És persze minden érdekli. Időnként nyilvánvalóan bosszantó, mert az embernek néha szüksége van egy kis szomorúságra, de azért jól esne a lelkünknek, ha többször lennénk szívből mosolygósan vidámak.

Kedves

Igazából egy ellensége sincs, még Tunyacsáp sem az. Mindenkit szeret, mindenkit a barátjának tekint, mindenkin segíteni akar. Legyen az egy kalóz, Tunyacsáp, egy szuperhős vagy éppen egy buborék.

Kreatív

Gondoljunk csak arra a bizonyos rágópapírra, amivel órákon át el tudta foglalni magát. (Bár, ha úgy vesszük, ez akár lehet autisztikus vonás is… ) Tunyacsáp irigységből eladta mindenét, hogy megkaparinthassa magának. Néhány perc múltával megunta…

Jóindulatú

Nem annyira, mint a L’art pour l’art döglött tehene, de Spongyabobról soha nem lehet azt állítani, hogy rosszindulatú lenne. Sokszor kerül bajba, de azt mindig a naivsága okozza. Hiszen mindenkiről jót feltételez.

Hűséges

Nem csak a barátaihoz, de a főnökéhez és a munkahelyéhez is. Plankton számtalanszor próbálta tőle kicsikarni a herkentyűburger titkos receptjét, de ez még soha nem sikerült neki.

+1 Néhány rész garantáltan „agyleszívást” okoz olyannyira, hogy utána az ember órákig nem kattog sem a munkáján, sem a szerelmi életén, sem semmin. Elalvás előtt kiváló.