Fülbevalót szeretnél? Ezt csinálod rosszul...

2017-02-13

Ha valaki fülbevalót szeretne magának, vagy a kislányának, első, ami eszébe jut, hogy elmegy egy kozmetikushoz, és ott kilöveti a fülét. Általánosan elterjedt nézet, hogy fülbelövést csak kozmetikusok tudnak végrehajtani. Nos, tapasztalataim alapján nem ez a jó megoldás. Miért?

Amikor átlyukasztják a fület bármilyen fülbelövő készülékkel, olyan érzés, mint mikor több papírlapot összetűzöl. Lehet. azt állítják, hogy nem hangos, de hallod, ahogy szó szerint recseg a szöveteken. Többen azt is állítják, hogy nem fáj. Ez sem igaz. Megszakad a bőr folytonossága, nyilvánvalóan fájni fog, de nem mindegy mennyire és mennyi ideig. Emellett pedig sokkal jobban roncsolja a szöveteket, mintha tűvel szúrnák át. Ráadásul, ha egyszer már beforrt egy lyuk, és ugyanoda újra szeretnéd kilyukasztatni, szinte biztos, hogy egy füllyukasztó géppel nem fogják tudni megcsinálni. Személyesen voltam tanúja egy szerencsétlen esetnek az egyik fülbevalóboltban, (ahol az eladók vállalják, hogy belövik a fülbevalót a fülbe?!?), hogy egy kislánynak nem vitte át a fülét a gép, mert csomó volt benne egy korábbi lyuktól.

De akkor mégis hol lehet ezt kivitelezni? Furcsán fog hangzani, de bármelyik tetováló szalonban, ahol tűvel szúrnak. Miért? Mert sokkal kevésbé fáj, kevésbé roncsolja a szöveteket, és emiatt jóval rövidebb a gyógyulási idő is. Nem olyan hangos, és steril. Jó néhány fülbevalóm van, anno én is kozmetikussal lövettem őket, de elmondhatom, hogy koránt sem olyan megrázó élmény egy tetováló szalonban.

Persze ez csak a kezdet, ezután figyelni kell rá, hogy ne érje fizikai behatás. (Korábban kozmetikusnál azt mondták, hogy naponta meg kell forgatni, hogy kialakuljon a lyuk.) Tilos forgatni!!! Ne menjünk uszodába, szaunába, szoláriumba és tilos a napozás is. Ezért érdemes úgy megválasztani az időpontot, hogy minél kevesebb legyen a zavaró körülmény, ami a gyógyulási folyamatot elhúzódóvá teszi. Régebben hetekig be volt gyulladva a fülem, ha kozmetikusnál lövettem. Lehet, én vagyok a szélsőséges eset, de ha tetováló szalonban tűvel szúratom át, 1-2 napig érzem csak. Ne higgyük azt sem el, hogy alkohollal kell fertőtleníteni, erre kiváló a Betadine oldat. Az első pár napon pedig ne aludjunk azon az oldalon, ahol kilyukasztattuk a fülünket. Ha mindkét oldalon egyszerre csináltattuk, akkor marad a hason vagy a háton alvás. ;)