Tippek a könnyebb felkeléshez:

2017-01-23

Szeretek aludni. Ebből az állításból következik, hogy nem felkelni meg nem szeretek. A korán keléshez pedig egyáltalán nem fűlik fogam. És ezen az sem segít, hogy szeretem a napfelkeltét, vagy a hajnalt, mert aludni még jobban szeretek. Éppen ezért van néhány trükk, amivel talán egy picivel könnyebb elhagyni az ágyat végleg, és nem visszabújni.

Feküdj le időben!

Banálisnak hangzik, de ha tudod, hogy minimum 8 óra az alvásigényed, és reggel 6 órakor kell kelned, akkor, ha éjfél után fekszel le, biztos, hogy kialvatlan leszel, bármit is csinálsz.

Állítsd be a kedvenc zenédet ébresztőnek!

Régen, amíg rádiós órára keltem, mindig olyan állomáson volt, amit szerettem, így jó eséllyel olyan zenére kelhettem, ami jó érzéssel töltött el, és már megadta az alaphangulatot. Amikor később telefonra keltem, ugyanezt tettem. Beállítottam valami kellemes zenére, hogy mielőtt kinyitom a szemem, már jó érzések töltsenek el.

Állíts be korábbi időpontot!

Ha tudod, hogy szeretsz még egy kicsit lustálkodni, állítsd az ébresztőt 10-15 perccel korábbra. Tudom, hogy többek szerint ez vajmi keveset ér, de nekem sokszor megnyugtató, hogy még van néhány alvással/pihenéssel töltött percem.

Nyújtózkodj és sóhajts párat!

Furcsa, de segít. Nyújtózkodással kicsit megmozgatod az izmaidat, sóhajtással oxigént juttatsz a tüdődbe, onnan a szívedbe. Ezzel mintegy jelzed a testednek, hogy lassan fel kell kelnie.

Gondold végig a napodat!

Könnyebb úgy elkezdeni a napot, ha előre végigszaladsz rajta gondolatban. Ha örömteli események várnak rád, akkor azért, ha nehéz nappal nézel szembe, legalább felkészülsz lelkileg. Persze az nem egyenlő a stresszeléssel.

Előző nap készítsd ki a kedvenc reggelidet!

Ha már korán arra gondolsz, hogy nem sokára a kedvenc ételedet fogod enni, ez is jó érzéssel tölt majd el. Még egy dolog, ami motivál.

Vegyél egy zuhanyt!

A zuhanyozás nagy előnye, hogy nem telik sok időbe, gyorsan kész van az ember, ráadásul frissítő hatása van. Az arcod most meg külön hűvös/langyos vízzel.

Készítsd ki előre, hogy mit veszel fel másnap!

Magamból kiindulva, szerintem rengeteg nőnek megy el reggel arra az ideje, hogy azt próbálja, melyik ruhanemű mivel illik össze. Emiatt kész tortúra a reggel. Ideálisabb, ha még este kitalálod, másnap miben szeretnél lenni.

Jutalmazd meg magad!

Hallgasd meg a kedvenc zenédet, miközben készülődsz! Olvasd el a kedvenc idézetedet! Vedd fel a kedvenc ruhádat, ékszeredet vagy más kiegészítődet! Párologtass valami neked tetsző illatot! Egyél a kedvenc gyümölcsödből! Nézd meg a napfelkeltét! Akinek belefér egyen nyugodtan a kedvenc csokijából vagy sütijéből. Induljon jól a nap!